Verhuur

Een camera of objectief huur je voordelig en snel bij CameraTools

Soms heb je gewoon even iets anders of extra’s nodig, maar ga je het niet zo vaak gebruiken dat je het nieuw aan wil schaffen. Of je twijfelt of die ene camera of lens je geld waard is, en zou je hem toch graag eerst even uitgebreid uitproberen. Dan ga je toch gewoon een dagje (of twee, drie) huren!

CameraTools heeft een ruim assortiment aan Canon en Nikon camera’s, lenzen en flitsers die je kunt huren. Daarnaast is het ook mogelijk om een complete flits-set te huren voor in de studio of onderweg. Meer bezig met video, en wil je goed geluid opnemen? Dan kun je ook een complete draadloze geluids-set huren.

Je kunt het volledige assortiment aan verhuurartikelen vinden in het overzicht van verhuurartikelen. Benieuwd of het artikel dat jij wil huren beschikbaar is als je hem nodig hebt? Bel ons dan op telefoonnummer 055 - 538 0800. Op die manier kunnen we direct voor je kijken of de gewenste artikelen beschikbaar zijn, en krijg je direct antwoord.

Huurvoorwaarden

Huurartikelen kunnen alleen worden opgehaald in onze showroom tijdens openingstijden. Gehuurde producten zijn op werkdagen na 15:30 uur en op zaterdag na 12:00 uur op te halen en dienen 's ochtends voor 11:00 uur weer terug gebracht te worden. De ophaal- en terugbrengdagen waarop je de apparatuur binnen de aangegeven tijden inlevert worden niet meegerekend. Je betaalt dus enkel huur voor de dag(en) dat je de apparatuur bij je hebt! Bij het te laat terugbrengen zal een extra dag aan huur in rekening worden gebracht. Er wordt altijd minimaal 1 dag aan verhuur in rekening gebracht.

Voorbeeld:  je huurt de Canon EOS 5D Mark IV. Je spreekt af dat je deze op maandag op komt halen en op donderdag weer terugbrengt. Bij het ophalen maandagmiddag tussen 15:30 en 17:00 uur reken je de borg af samen met het afgesproken bedrag voor de huur. Donderdagochtend breng je de camera netjes voor 11:00 uur weer terug. Je hebt bij het afrekenen van de borg voor 2 dagen aan verhuurkosten betaald – voor de dinsdag en de woensdag. De borg krijg je binnen 7 dagen weer teruggestort.

Het huren van producten dient altijd van tevoren aangevraagd te worden. Een huurovereenkomst is pas geldig na schriftelijke bevestiging per e-mail van CameraTools.

Borg
Wanneer je de verhuur op komt halen, kun je de borg en het huurbedrag (welke bij de producten op onze site vermeld staat) voldoen via PIN, creditcard of contant. Wanneer je de gehuurde producten weer compleet in hebt geleverd zal de borg binnen 7 dagen teruggestort worden naar een geldig IBAN-nummer dat je afgeeft bij het inleveren van de verhuur.

Annuleren van de huurovereenkomst
Annuleren van de huur kan kosteloos per e-mail naar verhuur@cameratools.nl, tot maximaal 48 uur voor de afgesproken ingangsdatum van de huurovereenkomst. Wordt er niet of te laat geannuleerd dan zal 50% van de vastgestelde huurprijs in rekening gebracht worden, met een minimum van € 25,-.

Te laat terugbrengen
Breng je de gehuurde apparatuur pas na 11:00 uur op de inleverdag terug, dus buiten de afgesproken verhuurperiode, dan wordt er een extra verhuurdag in rekening gebracht. Iedere extra dag wordt ook in rekening gebracht en verrekend met de borg. Daarnaast wordt bij te laat terugbrengen een boete berekend van € 25,-.

Schade of verlies
Als je de verhuur-apparatuur op komt halen, controleer je samen met de medewerker van CameraTools of er geen beschadigingen aanwezig zijn. Hierna tekenen zowel jij als de medewerker het verhuurcontract waarmee aangegeven wordt dat de apparatuur vrij van beschadiging afgegeven is. Als er tijdens jouw huur beschadigingen ontstaan, dan ben jij verantwoordelijk voor alle kosten die daaruit voortkomen. Bij verlies of niet te herstellen schade zal de vervangingsprijs van de gehuurde apparatuur in rekening worden gebracht. Ga dus voorzichtig om met de gehuurde apparatuur zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan en zorg er voor dat je zelf goed verzekerd bent om extra kosten te voorkomen.

Extra informatie
Wil je na het huren van een product dit artikel nieuw bij ons aanschaffen? Wanneer je dit doet binnen 14 dagen na de huurperiode dan krijg je 50% van de in rekening gebrachte huurprijs als korting op de aanschaf!

Verhuurproducten kunnen uitsluitend in de showroom van CameraTools worden afgehaald. Er dient altijd een geldig legitimatiebewijs te worden overlegd, samen met de betaling van de borg en de verhuurkosten.

Om fraude en misbruik te voorkomen kunnen wij je gerichte (technische) vragen stellen over het gebruik van de verhuurartikelen. CameraTools behoudt zich bij twijfel het recht voor om een huurovereenkomst te ontbinden.

Vergeet niet om voor het inleveren van een gehuurde camera te controleren of je je eigen geheugenkaart wel uit de camera gehaald hebt! CameraTools is niet aansprakelijk voor het verlies van beelden en/of geheugenkaarten door het vergeten van een geheugenkaart door de huurder.

This is CameraTools

You can count on

  • Professional advice
  • Great prices
  • Up-to-date info of photo & video
  • Reliable shipping
  • Quickly delivered
Our showroom

The place to be for photo and video enthusiasts

Opening hours

Directions

Contact