Pentax K-1 Spiegelreflexcamera

Product code: PEN19567
|
NOOIT MEER LEVERBAAR
Pentax K-1 Spiegelreflexcamera
Pentax K-1 Spiegelreflexcamera
Pentax K-1 Spiegelreflexcamera
Pentax K-1 Spiegelreflexcamera
Pentax K-1 Spiegelreflexcamera

Dit product is niet meer leverbaar, maar gelukkig hebben we een opvolger voor je klaar staan. Bekijk nu de

Pentax K-1 Mark II DSLR Body Zwart

Pentax K-1 Mark II DSLR Body Zwart

De Pentax K-1 II Body is de opvolger van de Pentax K-1 spiegelreflexcamera. De Pentax K-1 II Body is voorzien van een snellere AF, hogere ISO waarden,...

Naar de Pentax K-1 Mark II DSLR Body Zwart »

Related products

Top features

  • Full frame DSLR camera, zonder anti-aliasing filter
  • 36.4 megapixel CMOS-sensor
  • Stofdicht, weer- en koudbestendig
  • Pixel Shift resolutiesysteem voor opnames met een superhoge resolutie
  • Vijf-assige beeldstabilisatie voor haarscherpe opnames

Product details

De Pentax K-1 DSLR is voorzien is van een 35 mm full-frame CMOS-beeldsensor, hierdoor is de K-1 Pentax's eerste full frame camera die de Japanse fabrikant op de markt brengt. De Pentax K-1 beschikt over alle eigenschappen die een professionele fotograaf eist van zijn camera. De camera is uitgerust met een zeer gevoelige 36.4 megapixel fullframe CMOS-sensor zonder anti-aliasing filter die in combinatie met de zeer snelle Prime IV beeldprocessor opnames met een zeer hoge resolutie levert en dat met een snelheid van 4.4 beelden per seconde Voor het maken van de behuizing is gebruikgemaakt van 87 afdichtende onderdelen in de body. Hierdoor is de K-1 stofdicht, weer- en koudebestendig en je kunt ermee werken bij temperaturen tot min tien graden Celsius. De camera is hiermee dus ook bijzonder geschikt voor fotografen die werken onder extreme omstandigheden.

De K-1 beschikt over een SR II vijf-assige beeldstabilisatiesysteem die ervoor zorgt dat je stabiele, scherpe beelden in vrijwel elke omstandigheid met de fullframe kan maken. Het systeem compenseert op effectieve wijze elke ongewenste camerabeweging. De beeldstabilisatie heeft een bereik van maar liefst vijf stops! Hierdoor kunt u langer uit de hand blijven fotograferen of lange pan shots maken. Zo beschikt de K-1 over de Astro Tracer-functie, die het mogelijk maakt om sterren te fotograferen met lange sluitertijden, zonder dat de lichtpuntjes als strepen weergegeven worden. Dat is mogelijk omdat de sensor dankzij het stabilisatiemechanisme kleine verschuivingen kan maken. Aan de hand van gps-data kan de sensor zo 'meebewegen' met de sterren.

De Pentax K-1 beschikt over een Safox 12-autofocusmodule, met 33 focuspunten waarvan er 25 kruislings gevoelig zijn. De drie sensoren in het midden zijn extra gevoelig bij gebruik van objectieven met een diafragma van f/2.8 of groter. De maximale fotografeersnelheid bedraagt 4,4fps en er passen 23 raw-bestanden of 70 jpg's in de buffer. Het opslaan gebeurd in twee geheugensloten, compatibel met SDXC UHS-1-snelheidsklasse bij SDR104 bus-snelheid. Flexibel switchen is dus mogelijk mocht je geheugenkaart volraken.

De K-1 legt HD- beelden vast met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels met een frame rate van 60i/30p in het H.264-formaat. Ook een interval movie-modus is aanwezig waarmee je in 4K (3840 x 2160 pixels) kunt filmen met een vaste interval.Om aan verschillende opnamesituaties tegemoet te komen is de K-1 voorzien van een kantelbaar LCD display met een diameter van 3.2 inch. Het scherm kan eenvoudig horizontaal, verticaal of diagonaal gekanteld worden zonder af te wijken van de optische as van het objectief.

De full frame camera beschikt over ingebouwde wifi, deze biedt een breed scala aan mogelijkheden voor verbinding van de Pentax K-1 met uw smartphone of tablet. Door het installeren van de Image Sync op je mobiele apparaat,kan je het live view beeld van de camera op afstand bekijken, opnames maken en camera-instellingen zoals diafragma, sluitertijd en ISO aanpassen. Het is zelfs mogelijk om de gemaakte beelden over te zetten naar uw mobiele apparaat om deze te delen op sociale media. Dankzij de ingebouwde GPS-module kan je je locatiegegevens zoals breedte, lengte, hoogte, tijd en richting aan je opnames toevoegen.

In the box

- Pentax K-1 DSLR Zwart
- D-LI90 accu
- D-BC90 lader
- Netsnoer
- Draagriem
- Handleiding

Accessories for the Pentax K-1 Spiegelreflexcamera

Reviews of the Pentax K-1 Spiegelreflexcamera

What do others think of this item?

CameraTools.nl 9.6 5178

There are no reviews of this product. Be the first!

Specifications of the Pentax K-1 Spiegelreflexcamera

Brand Pentax
TypeFullframe (CMOS)
Formaat35.9 x 24mm
Resolutie36.4 megapixel
Max. resolutie7360 x 4912 pixels
LichtgevoeligheidAuto ISO, 100 204800
Beelden per seconde4.4
ProcessorPrime IV (1x)
Aantal bits14
BestandsformaatJPG, RAW
LensmountPentax K
LCD3.2 ' 1037000 pixels , kantelbaar
VideofunctieFull HD (1920 x 1080 pixels)
Framerate60fps
CompressiemethodeMPEG-4 AVC/H.264
VideoformatenMOV
Geheugensloten2 x SDHC / SDXC
OutputHDMI (Micro, type D) USB / WiFi
Afmetingen136.5 x 85.5 x 110 mm
Gewicht925 gram
Seen it all? Go back to the top